Ailemizin Bir Ferdi Olmak

Alfa’nın Değerleri – Değerlileri

Alfa’daki tüm öğrenciler büyük ve neşeli bir ailenin fertleri arasında yer alıyor. Öğretmenlerimizle, velilerimizle, öğrencilerimizle ve mezunlarımızla kocaman bir aileyi temsil ediyoruz.

Ailemizi bu kadar değerli ve ayrıcalıklı nedenlerimiz;

Alfa Ailesi içinde hüzünler de mutluluklar da bir arada yaşanıyor

Alfa Ailesi içinde kimse tek bırakılmıyor

Alfa Ailesinde herkesin abisi, ablası, annesi, babası gibi görebileceği çok sayıda kişi bulunuyor

Alfa Ailesinde küskünlüklerin ve kırgınlıkların yer verilmiyor

Alfa Ailesinde de her ailede olduğu gibi tartışmalar ve kötü gibi görünen günler yaşanıyor ama bunun sizi ve ailemizi güçlendiren değerler olduğunu biliniyor

Alfa Ailesinde mezundan öğrenciye, öğretmenden veliye kadar iletişime çok önem veriliyor

Alfa Ailesinde derslerin yanında değerlere, saygıya, düzene, iyi bir birey olmaya özen gösteriliyor

Alfa Ailesinde telefon kullanımına izin verilmiyor

Alfa Ailesinde Çağlar Hoca ile yaşamaya alışmak gerekiyor

En önemlisi Alfa Ailesinin iyi günde de kötü günde de yanınızda olacağını asla unutmamanız gerekiyor.

Alfa’da Cezalar

Ailemiz kadar cezalarımızla da çok meşhur olduğumuzu biliyoruz.  Okulumuzda özgürlük birinci sırada yer alıyor; öğrencilerimiz cezaları göze alıyorsa ödev yapmak, kurallara uymak zorunda olmadığını düşünüyoruz.

Ödevini, modülünü veya herhangi bir sorumluluğunu yerine getirmeyen öğrencilerimiz hafta içi saat 22.00’ye kadar ya da Cumartesi öğleden sonra misafirimiz oluyor ve sorumluluklarını -kat ve kat- yerine getiriyor.

Alfa’da kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan, derse geç kalan, arkadaşı ile tartışan ve bunun gibi davranışlarda bulunan öğrencilerimiz aldıkları Sosyal Sorumluluk Cezalarını yerine getiriyor. Bu cezayı alan öğrencilerimizi, kantin düzenine yardım etme, kütüphane düzenleme, kütüphane raf temizliği, bahçe ve çevre düzeni, okulumuzun tamirat işlerinde ustalarımıza yardım gibi çeşitli görevler bekliyor. Aynı zamanda arkadaşlarına davranış kurallarıyla ilgili sunum yapıyor.

Kurallarımız:

Her ailenin olmazsa olmaz, asla esnemez ve taviz verilmek kuralları oluyor; bizimkiler de

• Öğrencilerimizin 09.00-16.10 saatleri arasında okuldan ayrılmalarına izin vermiyoruz.
  • Cep telefonları, ders zili çalmadan önce her sınıfın önünde bulunan dolaplara bırakıyor ve gün sonunda öğrencilerimize teslim ediyoruz. Bu kurala uymayan öğrencilerimizin telefonuna velisinin bilgisi dâhilinde 15 gün el koyuyoruz. Davranışı devam ettiren öğrencilerimizin cep telefonlarını yılsonuna kadar alıyor, velisi gelse dahi geri vermiyoruz.
  • Öğrencilerimizin okul kampüsü içinde veya dışında sigara içmesine asla izin vermiyoruz. Öğrencilerimizin üzerlerinde sigara ve çakmak bulundurmalarını da yasaklıyoruz. Aksi takdirde hemen velilerine bilgi veriyoruz. Bu konudaki yaptırımlarda MEB DİSİPLİN yönetmeliğini ciddiyetle uyguluyor, cezaları e-okula işliyoruz.
  • Tüm öğrencilerimiz okulumuzun belirlemiş olduğu üniformaları giymesini zorunlu tutuyoruz. Yalnızca Cumartesi günleri serbest kıyafet uygulaması yapıyoruz.
  • Cumartesi günü de dâhil olmak üzere disiplin kurallarımız gereği her gün oje, makyaj, saç boyası, takı ve kılık kıyafet gibi kontrolleri yapıyoruz. Bu konuda asla taviz vermiyoruz.
  • Zaruri durumlar (ölüm, sağlık problemi, aileyi ilgilendiren olağanüstü durumlar vb gibi) dışında öğrencilerimizin devamsızlık yapmasına izin vermiyoruz. Bu sebepler olmadığı sürece öğrencimizin velisi de gelse öğrencimizi teslim etmiyoruz.
  • Öğrencilerimiz yukarıda belirttiğimiz zaruri durumlar dışında derse geç kalma ve dersten erken ayrılma gibi davranışlarda bulunmalarına müsaade etmiyoruz.
  • Öğrencilerimiz okulumuzun eşyalarına zarar vermelerini yasaklıyoruz. Aksi takdirde oluşan zararı öğrencimizden karşılıyoruz.
  • Okulumuzda hem yemekhanemiz hem de kantinimiz bulunuyor; yemek mola saatinde öğrencilerimiz yemek için okul dışına çıkmasını ve dışarıdan sipariş vermelerini yasaklıyoruz. İsteyen öğrencilerimiz yemeklerini okula gelirken yanlarında getirebiliyor.
Alfa’da Veli Olmak

Alfa’da veli olmak da öğrenci olmak gibi aile içinde yer anlamına geliyor. Velilerimizle ortak noktamız olan öğrencilerimizin gerek akademik gerek bireysel başarıları için okul-aile işbirliğini sağlamaya ve sürdürmeye büyük önem veriyoruz. Okul içinde düzenlediğimiz veli toplantılarımız dışında çay sohbetleri gibi etkinlerle bir araya geliyor ve güçlü bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyoruz. Çocuklarımız için en doğruyu bulmak adına velilerimle fikir alışverişinde bulunuyoruz.