ALFA’DA YARIYIL TATİLİ

Sevgili öğrencilerimiz,

2020-2021 yılının ilk döneminin sonuna geldik ve kısa bir mola veriyoruz.

İçinde bulunduğumuz bu zorlu ve güçlü bir zamanda öğrencilerimizle hem yüz yüze hem de online süreçte iş birliği içerisinde yapıcı, yaratıcı, özgün, oldukça renkli, sistemli, verimli ve tempolu bir dönem geçirdik. Dönemimizi bol soru çözümleriyle birinci dönemin konu tekrarını yaptığımız üç haftalık yarıyıl kampı ile taçlandırdık.

Şimdi sıra hem dinlenme hem de birinci dönemde verdiğimiz emeği pekiştirme zamanı bu tatilde dinlenmenin yanı sıra sizin için hazırlanan tatil ödevlerinizi tam anlamıyla yapmanızı ve sınav analizlerinizi takip ederek eksik olduğunuz konuları tamamlayıp ikinci döneme daha hazırlıklı gelmenizi bekliyoruz.

Önceliğiniz öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan ödevlerinizi tamamlamak olmalıdır. Kalan zamanlarınıza ise Alfada sınava hazırlanan her öğrencimizin de bildiği gibi rutin olarak yaptığımız çalışmaları da eklemeyi unutmayınız.

Bunun yanı sıra ders çalışmanıza engel olacak ya da bu tatil sürecinde çalışma düzeninizi bozacak teknolojik aletlerden uzak durmalısınız.

Ara grup öğrencilerimiz için Rehberlik Servisi olarak etkinlik önerilerinde bulunmak istiyoruz.

Online Yapılabilecek Etkinlikler

• Dangal
  • Mucize – Wonder
  • Yerdeki Yıldızlar / Taare Zameen
  • Ölü Ozanlar Derneği / Dead Poets Society
  • Ölümsüzlük
  • Sevgili Öğretmenim / Mr. Holland’s Opus
  • Can Dostum / Good Will Hunting
  • Anadolu Medeniyetler Müzesi
  • Ankara Resim ve Heykel Müzesi
  • Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi
  • Pamukkale Travertenleri (Hierapolis)
  • Uluslararası Uzay İstasyonu Müzesi
  • Van Gogh Müzesi
  • Daha fazlası için: https://www.yerelnet.org.tr/

Sizlerin emeğine, gücüne ve azmine inanıyor ve güveniyoruz, ikinci dönem için enerjinizi topladığınız bir tatil diliyoruz.

Yarıyıl Tatili Ödevleri