Kariyer ve Liderlik Zirvesi

Gelecek onu iyi kurgulamayanlar için büyük bir kaygı kaynağıdır. Geleceğimizi iyi planlarsak,  kişisel potansiyelimizi ve yeteneklerimizin sınırlarını iyi tanırsak hayatta mutluluğa uzanan yolda doğru bir başlangıç yapmış oluruz.

Alfa Grup Eğitim Kurumları olarak kurulduğumuz günden bu yana önceliğimiz daima öğrencilerimizin hayata hazır donanımlı bireyler olarak yetişmesidir. Öğrencilerimizin gelecekte başarılı bireyler olarak topluma ve ülkeye katkı sunmaları onların ancak doğru seçimler yapmaları, öğrenim hayatlarını bilinçli sürdürmeleri ve mesleki tercihlerini yaparken potansiyellerine uygun alanlara yönelmeleri ile mümkün olabilir.

Verimli geçen lise öğrenciliği bireyin gelecekteki mesleki tatmini ve mutluluğunun anahtarıdır. Ancak bu yıllar gençlerin duygu dünyalarındaki değişkenlikler nedeniyle de karar alma, alınan kararları uygulama ve doğru seçimler yapma konusunda sık sık zorluklar yaşadıkları bir dönemdir. Bu dönemde ebeveynler de öğrencilerimizin kararları konusunda kaygı duymakta, doğru adımların atılıp atılmadığı konusunda zaman zaman endişeye kapılmaktadır.

Bu endişeleri ortadan kaldırmak ve öğrencilerimizin doğru adımları atabilmelerini sağlamak için Ortaokul sürecinde başlayıp 9.ve 10 Sınıflarda devam eden ‘’Meslek Tanıtım Günleri ‘’  ile farklı meslek gruplarından konuşmacılar ile işbirliği yaparak öğrencilerimizi meslek  grupları ile ilgili derinlemesine bilgi edinmelerini sağlıyoruz. Bu çalışmalarımızı 10.sınıfta ‘’ Kariyer ve Liderlik Zirvesi’’ kampı ile bir üst aşamaya çıkararak öğrencilerimizin doğru hedef ve doğru alan seçmelerini sağlayarak çalışmanın temelini oluşturan amacı sağlıklı bir şekilde belirlemiş oluyoruz.

Peki Nedir Bu Kariyer ve Liderlik Zirvesi?

• Öğrencilerimizi okul ortamından kısa süreli de olsa uzaklaştırıp sadece alan belirleme sürecine yönelik düşünmelerini hem de bu sürecin daha eğlenceli ve verimli olmasını sağlamak için her yıl Nisan ayında 10.sınıf öğrencilerimizle beraber şehir dışında iki gece üç gündüz şeklinde kamp yapmaktayız.
  • Burada öğrencilerimizle yapmış olduğumuz etkinlikler, dramalar ve oyunlar doğrultusunda ilgi alanlarını ve yeteneklerini fark etmelerini sağlamaktayız. Öğrencilerimiz yeteneklerini keşfederek gelecek hayallerine yön vermektedir.
  • Alan seçiminin üniversite sınavı ile doğrudan ilişkili olması nedeniyle bu konuda yapılacak bilgilendirme çok büyük önem taşımaktadır. Bunu sağlamak adına alan belirlemenin önemi, gelecekte bizi bekleyen sınavın içeriği, üniversite tanıtımları ve geleceğe yön verecek meslekler hakkında bilgi edinebilecekleri sunumlar gerçekleştirilmektedir.
  • Kamp sürecine öğrencilerimize bu süreçte gerekli bilgileri sunabilecek, hayat tecrübelerinden bahsederek kafalarındaki soru işaretlerini giderebilecek ve aynı zamanda hiç düşünmedikleri bir alan hakkında fikir edinmelerini sağlayacak katılımcılar davet etmekteyiz.
  • Öğrencilerimize ‘’Holland Meslek Tercih Envanteri’’ ve ‘’Mesleki Yönelim Belirleme Envanteri’’ uygulayarak hem kişilik özelliklerine göre hem de ilgi ve yetenekleri doğrultusunda alan seçimi yapmalarını sağlamaktayız.
  • Kurum psikologlarımız ve rehber öğretmenlerimiz bu süreçte öğrencilerle birebir görüşmeler yapmakta ve onların en doğru kararı vermelerinde yol gösterici olmaktadırlar.
  • Tüm öğrencilerimizin hedefleri belirlenmiş ve alan seçimleri tamamlanmış olarak Ankara’ya dönüyoruz. Velilerimizi de davet edip onlarla da görüşmelerimizi yaparak alan belirleme sürecini tamamlamış oluyoruz.