ALFA GRUP ANADOLU LİSESİ'NE

YARIYIL TATİLİ MESAJI

Sevgili Öğrencilerimiz,

2021-2022 yılının ilk döneminin sonuna geldik uzun bir aradan sonra büyük bir heyecanla karnelerimizi aldık ve kısa bir mola veriyoruz.

Tüm Dünyada virüs ile mücadele sürecimiz devam ederken sizler verimli, yorucu ve tempolu bir eğitim dönemini başarıyla tamamlamış bulunmaktasınız. Bu dönemin ardından dilediğinizce yorgunluğunuzu atmak, dinlenmek ve eğlenmek sizlerin en doğal hakkı. Ancak unutmayalım ki, sadece dinlenerek geçirdiğiniz bir tatil süreci sizleri alıştığınız tempodan uzaklaştıracak, tekrar edilmeyen bilgilerinizin unutulmasına neden olacak ve sizlerin ikinci döneme hazırlıksız başlamasına neden olacaktır.

Tatili verimli geçirmek adına yapılması gereken iyi bir planlama ile dinlenme ve ders çalışma arasındaki dengenin kurulmasıdır. Sizlere bu planlama konusunda yardımcı olmak amacıyla öğretmenlerimiz tarafından hazırlanmış olan ödevleriniz internet sitemizde yayınlanmıştır. Bunların yanı sıra dönem içinde uyguladığımız günlük ders çalışma rutinimizde bulunan paragraf ve problem çözüm saatlerini de eklemeyi unutmamalısınız.

Bu çalışmalar tatil sürecinizden zaman alabilir. Fakat ilerde yapacağınız tatillerle bu süreci telafi edebilirsiniz. Hatırlatmak isteriz ki, ileride olmak istediğiniz kişi olabilmeniz için bu günden fedakarlık yapmanız gerekir.

Peki yarıyıl tatilinde günde kaç saat çalışmalısınız?

• 9. Sınıflarımız günde en az
    3 Saat
  • 10. Sınıflarımız günde en az
    4 Saat
  • 11. Sınıflarımız günde en az
    5 Saat
  • 12. Sınıflarımız günde en az
    8 Saat

çalışmalarını yapmalıdırlar.

Bu çalışmalarının yanı sıra 9-10 ve 11.sınıf öğrencilerimiz günlük en az 1 saat kitap okumayı ihmal etmemelidir. Kitap okumak kelime dağarcığınızı geliştirerek, sizlerin anlama kabiliyetinizi arttırır, odaklanmanızı güçlendirir ve karşınıza çıkan yeni nesi soruları daha kolay ve kısa sürede çözmenizi sağlar.

Çalışma esnasında dikkatinizi dağıtacak, odaklanma konusunda zorlayacak ve vaktinizi boşa geçirmenize neden olacak tüm teknolojik aletlerden uzak durmalı ve okul dönemindeki alışkanlığınızın dışına çıkmamalısınız.

Sizlere tatil sürecini ailenizle ve arkadaşlarınızla paylaşım yaparak daha keyifli hale getireceğiniz birkaç öneride bulunmak isteriz.

İzleyebileceğiniz Tiyatrolar

Bahar Noktası

Ölü Ozanlar Derneği

Sokratesin Son Gecesi

Aşağı Yukarı Aşk

Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası

Kürk Mantolu Madonna

İzleyebileceğiniz Filmler

Don't Look Up

Er Ryan'ı Kurtarmak

Truman Show

Başlangıç

Her Şeyin Teorisi

Kefernahum

Örümcek Adam: Eve Dönüş

Matrix: Resurrections

Güzel anılar biriktireceğiniz, sağlıklı eğlenceli ve bol dinlenmeli bir tatil diliyoruz.

Alfa Rehberlik Zümresi