ALFA GRUP ORTAOKULU'NA

YARIYIL TATİLİ MESAJI

Sevgili Öğrencilerimiz,

2021-2022 yılının ilk döneminin sonuna geldik uzun bir aradan sonra büyük bir heyecanla karnelerimizi aldık ve kısa bir mola veriyoruz.

Tüm Dünyada virüs ile mücadele süreci devam ederken sizler verimli, yorucu ve tempolu bir eğitim dönemini başarıyla tamamlamış bulunmaktasınız. Bu dönemin ardından dilediğinizce yorgunluğunuzu atmak, dinlenmek ve eğlenmek sizlerin en doğal hakkı. Ancak unutmayalım ki, sadece dinlenerek geçirdiğiniz bir tatil süreci sizleri alıştığınız tempodan uzaklaştıracak, tekrar edilmeyen bilgilerinizin unutulmasına neden olacak ve sizlerin ikinci döneme hazırlıksız başlamasına neden olacaktır.

Tatili verimli geçirmek adına yapılması gereken iyi bir planlama ile dinlenme ve ders çalışma arasındaki dengenin kurulmasıdır. Sizlere bu planlama konusunda yardımcı olmak amacıyla öğretmenlerimiz tarafından hazırlanmış olan ödevleriniz internet sitemizde yayınlanmıştır. Bunların yanı sıra dönem içinde uyguladığımız günlük ders çalışma rutinimizde bulunan soru çözüm saatlerini de eklemeyi unutmamalısınız. Tatil sürecinde mutlaka rutin olarak üstlenebileceğiniz farklı sorumluluklar da olmalıdır. Ev işlerine yardım, çiçekleri sulama, odasını toplama, çamaşırları katlama, çöpü takip etme, varsa hayvanının bakımıyla ilgilenme gibi  keyifle yapabilen görevleri düzenli olarak yapmaya özen gösterebilirsiniz.

Sağlıklı bir aile düzeninin korunması ve sürdürülmesinde aile içindeki yaşantıların önemi büyüktür. Çocukların kendilerini en mutlu ve güvende hissettikleri yer aile ortamıdır. Bu nedenle ailemizle doya doya vakit geçirmeyi de ihmal etmeyelim.

Bu çalışmalar tatil sürecinizden zaman alabilir. Fakat ilerde yapacağınız tatillerle bu süreci telafi edebilirsiniz. Hatırlatmak isteriz ki, ileride olmak istediğiniz kişi olabilmeniz için bu günden fedakarlık yapmanız gerekir.

Peki yarıyıl tatilinde günde kaç saat çalışmalısınız?

• 5. Sınıflarımız günde en az
    1 Saat
  • 6. Sınıflarımız günde en az
    1,5 Saat
  • 7. Sınıflarımız günde en az
    2 Saat
  • 8. Sınıflarımız günde en az
    5 Saat

çalışmalarını yapmalıdırlar.

Bu çalışmalarının yanı sıra 5,6,7 ve 8.sınıf öğrencilerimiz günlük en az 1 saat kitap okumayı ihmal etmemelidir. Kitap okumak kelime dağarcığınızı geliştirerek, sizlerin anlama kabiliyetinizi arttırır, odaklanmanızı güçlendirir ve karşınıza çıkan yeni nesi soruları daha kolay ve kısa sürede çözmenizi sağlar.

Çalışma esnasında dikkatinizi dağıtacak, odaklanma konusunda zorlayacak ve vaktinizi boşa geçirmenize neden olacak tüm teknolojik aletlerden uzak durmalı ve okul dönemindeki alışkanlığınızın dışına çıkmamalısınız.

Sizlere tatil sürecini ailenizle ve arkadaşlarınızla paylaşım yaparak daha keyifli hale getireceğiniz birkaç öneride bulunmak isteriz.

İzleyebileceğiniz Tiyatrolar

Midasın Altınları

Don Kişot Müzikali

Otobüs Durağında Üç Bencil

Bizimkiler Trafikte

İzleyebileceğiniz Filmler

Rüzgarı Dizginleyen Çocuk

Zafer Benim

Sol Ayağım

Charlie'nin Çikolata Fabrikası

Her Çocuk Özeldir

Güzel anılar biriktireceğiniz, sağlıklı eğlenceli ve bol dinlenmeli bir tatil diliyoruz.

Alfa Rehberlik Zümresi